Pentru ca arata minunat si sunt o sursa de inspiratie grozava pentru jocurile de zi cu zi ale oricarui copil, diversele modele de casute din lemn pentru copii create de Lemnario au devenit in ultimii ani universul fericirii micutilor.

Joaca in casute din lemn in miniatura capata cu totul si cu totul alte dimensiuni pentru juniori, care se vor intoarce mereu cu placere in locul special destinat lor si jucariilor de care ei nu se despart niciodata.

Pe cat de placute de catre copii, pe atat de benefice pentru sanatatea lor

Tindem sa luam in calcul doar doza de fericire pe care o provoaca juniorilor timpul petrecut in aceste casute din lemn pentru copii, insa omitem un aspect important atunci cand luam decizia de a achizitiona o astfel de casuta si anume: sa constientizam si cat este de sanatos pentru ei. Este un timp petrecut in natura, departe de noile tehnologii atat de daunatoare pentru ei, idee pe care orice parinte trebuie sa o incurajeze atunci cand vorbim de cresterea armonioasa si sanatoasa a micutilor.

Vorbind de sanatate si siguranta, este indicat sa fim atenti la materialele din care aceste casute sunt confectionate, pentru ca ele sa nu afecteze in vreun fel starea de sanatate a celor mici. Lemnario foloseste in componenta casutelor din lemn doar lemn tratat si impregnat cu solutie ecologica, ce nu provoaca alergii. De asemenea, pentru siguranta copiilor, ferestrele casutelor sunt confectionate din plexiglass.

Rezistenta casutelor de lemn in timp

Cea mai frecventa intrebare atunci cand decidem sa cumparam o casuta din lemn, este probabil daca merita sa investim intr-un astfel de produs atunci cand intervine factorul “timp”? Ei bine, Lemnario face ca orice casuta din lemn sa fie o investitie pe termen lung de calitate, care nu risca sa te dezamageasca. Pentru constructia casutelor se foloseste doar lemn uscat cu o umiditate maxima de 8% . Aceasta caracteristica nu va mai permite lemnului sa se retraga in timp si vopselei sa se exfolieze.

Grosimea scandurilor din care casutele sunt confectionate este o alta caracteristica ce poate influenta degradarea in timp a acestora. O scandura subtire refecta o rezistenta mica in timp. De aceea, pentru a evita acest lucru, Lemnario foloseste in structura casutelor de lemn doar scandura cu o grosime de 2,5 cm, pentru ca micutul tau sa se bucure de acest loc de joaca un timp indelungat.